Sådan starter vi dagen

Morgensamling
En tryg og nærværende friskole med fællesskab i fokus
Hos Gudenådalens Friskole starter hver dag med fællesskab og nærvær. Vi begynder dagen med morgensamling, hvor alle elever – store som små – samles sammen med skolens voksne. Her synger vi, deler historier og fejrer fødselsdage. Det skaber en tryg skolestart og styrker børnenes trivsel i hverdagen.
Tryghed gennem relationer – Heste og Føl
Vi er en friskole med stærkt fokus på fællesskab på tværs af alder. Derfor har vi vores unikke hest og føl-ordning, hvor hver børnehaveklasseelev (føl) får en fast relation til en elev i 5. klasse (hest). De sidder sammen til morgensamling, følges i særlige skoleaktiviteter og udvikler en tryg relation, som giver både støtte og ansvar. Dette skaber en varm og tryg skolekultur, hvor alle kender hinanden og trives.
Fællesskab gennem fortælling og kreativitet
På Gudenådalens Friskole bruger vi fortælling som en central del af undervisningen. Vi tror på, at fortællinger – både de historiske og dem børnene selv skaber – er med til at give børn et fælles ståsted og styrke fællesskabet. Gennem kreative fag som teater, billedkunst og musik bliver eleverne medskabere af skolens levende fortælling.
En skole med forpligtende fællesskab og anerkendelse
Vores friskole bygger på en anerkendende tilgang, hvor vi ser hinanden som medmennesker. Vi tror på, at børn lærer og udvikler sig bedst i et forpligtende fællesskab, hvor man bliver set, lyttet til og får mulighed for at tage ansvar. Her spejler børnene sig i hinanden og lærer, hvordan deres adfærd påvirker fællesskabet.
Vi siger ofte: Kun i fællesskab opbygges individet – og det mener vi.
Forældreinvolvering – en vigtig del af skolens fællesskab
Som en forældredrevet friskole er det naturligt for os at invitere forældre ind i skolens liv. Forældre er altid velkomne til at deltage i morgensamlinger, undervisning eller være en del af afleverings- og afhentningsrutinerne. Derudover deltager alle forældre i arbejdsweekender og udvalg, som er med til at udvikle og vedligeholde både skolens fysiske rammer og stærke fællesskab.
Denne fælles indsats gør det muligt for os at prioritere høj voksen-normering og sikre en hverdag med nærvær og tryghed for alle børn.
Dagsrytme
En tryg og struktureret skoledag med plads til både fordybelse og bevægelse
Skoledagen på Gudenådalens Friskole starter kl. 8.15 med en fælles morgensamling for hele skolen – eller klassevis om fredagen. Samlingen består af andagt, morgensang og et fokus på en positiv og rolig start på dagen. Det styrker både fællesskabet og den fælles kultur, samtidig med at det skaber ro og fokus hos eleverne.
I starten af skoledagen har vi indlagt 10 ekstra minutter til fordybelse, bevægelse, læsespor eller kreative aktiviteter, så eleverne får mulighed for at lande og finde deres rytme.
En skoledag med balance
Undervisningen på Gudenådalens Friskole er struktureret i faglige forløb med pauser, hvor der er tid til frisk luft, bevægelse og fællesskab. Vi lægger vægt på variation og trivsel – både i og udenfor klasselokalet – og skaber en hverdag, hvor eleverne lærer i et trygt og inspirerende miljø.
Fritidsordning med fleksibilitet og nærvær
Fra kl. 7.30 om morgenen har vi åbent for elever, som har brug for en rolig start inden undervisningen. Efter skoletid tilbyder vi en tryg og aktiv SFO for børn fra børnehaveklasse til 3. klasse og en fleksibel fritidsordning for elever fra 4. til 7. klasse. Her er der plads til leg, relationer og aktiviteter i børnehøjde – i kendte og trygge rammer.
06.30 skolen åbner for børn, der tilmeldt "SFO´en"
08.10 - 08.15 Hestene henter føl til morgensamling*
08.10 - 08.35 Morgensamling
08.45 - 09.30 Undervisning i grupperne
09.30 - 10.00 Pause
erefter varierer dagens længde alt efter klassetrin.
10.00 - 11.30 Undervisning i grupperne
Fra undervisningens afslutning til kl. 16.30 er der SFO for 0. klasse til og med 4. klasse.
*Fredag starter undervisningen 8.15, da der er fredagssamling fra 13.15 - 13.45.

Klasserne /Aldersintegrede Grupper
På skolen er alle børn delt i aldersintegrerede grupper. Det vil sige at
0. og 1. klasse er Lillegruppen (Breidablik)
2. og 3. klasse er Lillemellem (Vanaheim)
4. og 5. klasse er Storemellem (Asgård)
6. og 7. klasse er Storegruppen (Jotunheim)
8. og 9. klasse er Ældste (Trudvang)


Når du starter i Lillegruppen, får du tildelt en "hest" som følger dig i 5 år til du selv skal være "hest" for et lille "føl".